16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Ukrajna leállította az orosz olaj szállítását a Barátság vezetéken

2019.04.26. 11:36 Módosítva: 2019.04.26. 11:39

Lengyelország és Németország már csütörtökön minőségi okokra hivatkozva leállította az orosz olaj importját a Barátság kőolajvezetéken. A szállítások leállítását okozó probléma a múlt héten merült fel, amikor az egyik orosz olajtermelő a kutak termelési hozamának növelésére használt vegyi anyagot juttatott a vezetékbe. Csütörtök este Ukrajna is leállította az orosz olaj szállítását a Barátság kőolajvezetéken, számolt be az MTI.

A vezeték üzemeltetője, a JSC Ukrtransnafta április 25-én, csütörtökön helyi idő szerint este 21.43 órakor leállította az orosz olaj szállítását a Barátság kőolajvezeték fehéroroszországi Mazir és az ukrajnai Brod közötti szakaszát. (A vezeték Mazirnál válik ketté északi és déli ágra.)

"Az érvényes szerződések értelmében az Ukrtransnafta vállalatnak jogában áll leállítani a szállításokat amennyiben a nyersanyag minősége nem felel meg az előírt paramétereknek. Minden ilyen esetben keletkező veszteség az előírásokat megsértő felet terheli" - olvasható a vezetéküzemeltető társaság sajtószolgálatának Facebook-bejegyzésében. 

Az Ukrtransnafta idézett közleménye szerint a szlovákiai Budkovce fogadóállomás megtagadta a nem megfelelő minőségű nyersanyag fogadását, a magyarországi Fényeslitke pedig nem rendelkezett szabad fogadókapacitással.  • Hírek
  • Hírek