János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerdától megint ki lehet lakoltatni családokat

2019.04.29. 13:40 Módosítva: 2019.04.29. 19:33

Május 1-jével véget ér a téli kilakoltatási moratórium, ami tavaly novemberben lépett életbe. 

A 24.hu azt írja a Magyar Bírósági Végrehajtói kar adatai alapján, hogy 2018-ban összesen 3212 ingatlant ürítettek ki a végrehajtók május és november között. A legtöbb lakáskiürítés egyébként 2017-ben történt mostanáig, ekkor összesen 3636 ingatlanból tették ki az eladósodott lakókat.  Az intézkedéseknél nem szempont, hogy esetleg kiskorú gyerekek is laknak-e az adott lakásban, az elmúlt két évben – a fővárost leszámítva – legalább 8 gyerek került gyámhivatali gondozásba kilakoltatás miatt.

Ezzel összefüggésben ellenzéki politikusok nemrégiben rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztek, amelyen törvénybe iktatnák a gyerekes családok elhelyezés nélküli kilakoltatásának tilalmát – mivel ellenzéki javaslatról van szó, ennek valószínűleg maximum szimbolikus jelentősége van.

Tavaly a moratórium lejárta alkalmából összegeztük, nagyjából hány embert fenyegethet a kilakoltatás réme, eszerint több tízezer embernek lehet ma is problémás jelzáloghitele

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!