János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szlovákiában gyártják majd az új Land Rover Defendert

2019.04.30. 14:35

Nagy-Britannia helyett Szlovákiában gyártja majd a Jaguar Land Rover autógyár a Defender új generációját – írja a BBC.

A Land Rover Defender modellt 67 éven keresztül a Birmingham melletti Solihull üzemben gyártották, ez alatt az idő alatt a terepjáróból több mint kétmillió példány készült. Az utolsó 2016 januárjában gördült le a szalagról.

A cég hangsúlyozta, hogy a tervezés az új modell esetében is Nagy-Britanniában marad, a motort pedig  Wolverhamptonban fogják gyártani. Az új Defender modellt viszont a Jaguar Land Rover egymilliárd fontos beruházással a szlovákiai Nyitrán épült és 2018 októberében megnyitott üzemében rakják majd össze. Az új Defender a tesztelés utolsó stádiumában van, az idei Frankfurti Autószalonon mutatják majd be, és várhatóan 2020-ban kerül kereskedelmi forgalomba.

A  BBC cikke szerint a Jaguar Land Rover a Solihull üzemben is "jelentős beruházást" hajt végre a Range Rover és Land Rover modellek új generációinak a gyártásához. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!