Jolán, Vid
11 °C
28 °C

Megnyitotta első áruházát Párizs központjában az IKEA

2019.05.06. 16:14

Az IKEA megnyitotta 34. franciaországi üzletét, a cég a szokásától eltérően viszont nem egy város szélére települt, hanem Párizs központjában, Madeleine negyedben nyitotta meg új boltját, írja az MTI.

Az új áruház kétszintes, az 5400 négyzetméteres területen 140 alkalmazott segíti a fogyasztókat a vásárlásban. Az áruházban salátabár és étterem várja a vendégeket, az érdeklődők lakberendezési, lakásfelújítási és bútorjavítási, valamint főzőtanfolyamokon is részt vehetnek.

 "A Madeleine egy új innovatív laborteszt számunkra. Ki akarjuk szolgálni azokat a vásárlókat, akik ismerik és szeretik az IKEA-t, de úgy gondolják, hogy az IKEA túl messze van" - mondta Jesper Brodin, az IKEA-áruházak többségét birtokló Ingka csoport vezérigazgatója. Hozzátette, ha a Madeleine-projekt sikeresnek bizonyul, hasonló, városközponti üzleteket nyitnak Franciaországban, de az Egyesült Államokban és Japánban is.

Az IKEA, amelynek tavalyi éves forgalma 39 milliárd euró körül volt, 400 millió eurót tervez beruházni Franciaországban a következő három évben. Ebből az összegből korszerűsítenék a meglévő áruházakat, újakat építenének belvárosokban, új szolgáltatásokat kínálnának és javítanák az internetes elérhetőségeket.

Németország és az Egyesült Államok után Franciaország az IKEA harmadik legnagyobb piaca.

Az IKEA nagyjából tízezer embernek ad munkát Franciaországban. A 2017/18-as pénzügyi évben a munkavállalók bértömege 3 százalékkal 2,83 milliárd euróra nőtt.