Nem is titkolják a Nagybani piacon, hogy átcsomagolják az importepret

2019.05.06. 15:56

Sokak szeme láttára csomagolják át a görög és spanyol importepret a Nagybani piacon, hogy aztán magyarként árulják tovább, tetemes haszonnal – számolt be a 24.hu-nak egy magyar epertermelő.

A FruitVeb volt alelnöke, Csizmadia György szerint amit az epertermelő látott, évről-évre visszatérő probléma, és nemcsak a Nagybanin fordul elő, hanem a kisebb piacokon is.

Az epertermelő elmondása alapján az importepret 300 forint körül hozták be, és még háromszoros áron is olcsóbban adják, mint a magyar termelők, akik 1000-1200 forintot kérnek kilónként a hidegfóliás termésért. A Nagybanin szabadon megy az átcsomagolás, legfeljebb aki szégyenlősebb, az nem az asztalon csinálja, hogy mindenki lássa, hanem a kocsijában.

A lapnak nyilatkozó termelő nem tapasztalta még, hogy bárki is ellenőrizné, mi folyik, de azt mondta, hogy a trükközők erre is fel vannak készülve: a raklapnyi import mellé vesznek egy-két láda magyar epret, és ha ellenőrzést kapnak, azt mondják, éppen a számlával lefedett magyar epret árulják.  • Tippek
  • Hírek