Bernáth Tamás, az MFB leköszönt vezetője az Appeninn élén folytatja

2019.05.07. 17:32
Úgy tudjuk, hogy a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) március végén leköszönt vezetője, a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségei által birtokolt Appeninn Holding Nyrt. tőzsdei ingatlancég operatív vezetését veszi át.

Bernáth Tamás, az MFB március 31-én, közös megegyezéssel távozó elnök-vezérigazgatója  hamarosan átveheti az Appeninn Holding Nyrt. vezérigazgatói posztját - értesültünk. Bernáth már korábban, az Appeninn Holding Nyrt. éves közgyűlésén bekerült a cég igazgatóságába.

Bernáth Tamás személyében komoly  pénzügyi háttérrel rendelkező, nemzetközi tudású szakember érkezett, a Mészáros Lőrinc dominálta Konzum-érdekeltségek (32 százalék), a Tiborcz István birtokolta BDPST Zrt. (20 százalék) és az OTP Ingatlanbefektetési Alap (5 százalék) által is tulajdonolt tőzsdei ingatlancégbe.

A gazdasági szakember komoly körforgást tudhat már maga mögött a hazai cégvilágban. Pályája során dolgozott az Ersténél, a McKinsey-nél, volt az OTP Banknál, a BNP Paribas Cardif Biztosítónál és az MFB-nél.  A vállalat-vezetői tisztségek között vállalkozott is, pályája elején saját tréningcéget, később Scale Consulting néven saját banki tanácsadót hozott létre, és mindkettőt értékesíteni is tudta, utóbbit a PwC-nek, ahol partner is lett. Közben saját költségén MBA-zett a párizsi  INSEAD-on. A személyi hírt az érintettek nem kívánták kommentálni, de mivel tőzsdei cégről van szó, vélhetően hamarosan a tőzsdei közvélemény hivatalos  tájékoztatása is megtörténik.