Tiborcz István 35 milliárdos vagyonnal bekerült a 100 leggazdagabb magyar közé

2019.05.09. 09:19

35 milliárd forintos vagyonnal a 32. helyen debütált a miniszterelnök veje, Tiborcz István a leggazdagabb magyar üzletemberek százas listáján, amit Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa szerkesztett.

A 33 éves Tiborcz lett az idei, 2018-as eredmények alapján összeállított 100-as rangsor legfiatalabb résztvevője. Tiborcz vagyona főleg ingatlanberuházásainak köszönhetően gyarapodott az elmúlt évben, ami elég jelentős volt, ugyanis a tavalyi listára 8,2 milliárdos vagyonnal lehetett felférni, és a 2017-es adatok alapján Tiborcznak akkor még nem volt ekkora vagyona.

Tiborcz fő érdekeltsége, a BDPST Zrt. tavaly 20,59 százalékos részesedést vásárolt Mészáros Lőrinc ingatlanfejlesztő, vagyonkezelő cégében, az Appeninn Nyrt.-ben. Tiborcz cégei komoly ingatlanfejlesztői projekteket valósíthatnak meg mostanában: 4,5 milliárd forintért újíthatják fel a turai kastélyt, butikhotellé alakíthatják Weiss Manfréd egykori Andrássy úti villáját, és 370 millióért vehettek műemlék házat a Várban.

A száz leggazdagabb magyar összvagyona 2018-ban 4632,9 milliárd forint volt, ami 356,5 milliárdos gyarapodást jelent a 2018-as listán szereplők összvagyonához képest. A lista első helyén idén is Csányi Sándor végzett, az ő vagyona tavaly 360 milliárd forint volt, a második helyre megint Mészáros Lőrinc került 296 milliárd forintos vagyonnal, a harmadik pedig idén is Gattyán György lett 280 milliárddal.

Az első tízbe 100 milliárd forint feletti vagyonnal lehetett bekerülni, ez Demján Sándor örököseinek, továbbá Bige Lászlónak, Széles Gábornak, Felcsuti Zsoltnak, Veres Tibornak, Kasza Lajosnak és Szijj Lászlónak sikerült.

A 24.hu összesítése alapján az idei százas listára öt új név került fel Tiborcz Istvánén kívül: Laczai Péter (22,5 milliárd) állatorvos, állatgyógyszer-fejlesztő, Vajda Attila (12 milliárd) papírgyáros, Kiss István (9,8 milliárd), az ország legkorszerűbb víziszárnyas-feldolgozójának tulajdonosa, és Kulcsár Tibor (9,4 milliárd) szoftverfejlesztő.

A tavalyi listáról ebben a cikkben írtunk részletesebben.