Bekeményít a hiénákkal szemben a Budapest Airport

2019.05.14. 15:10

Szigorítja a repülőtéri rendet a Budapest Airport, hatékonyabban lép fel a kéretlen marketingesekkel, illegálisan ajánlott fuvarokkal szemben - közölte a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője kedden az MTI-vel.

Mint írták, május 15-én lépnek életbe az új szabályok, egyben új biztonsági szolgáltatót bíz meg a Budapest Airport. Az ő feladatuk lesz az illegális, vagy kéretlen tevékenységek megakadályozása. Ide tartoznak azok a "hiéna" taxisok is, akik nem szerződtek le fuvarszervezővel, hanem független szolgáltatóként működnek.

A hatóságok által jóváhagyott repülőtéri rend értelmében május 15-től kezdődően minden kereskedelmi vagy adománygyűjtő, politikai vagy egyéb típusú tevékenységhez, beleértve a szórólapozást, a rendezvények szervezését, a filmforgatást, vagy az utasok kereskedelmi ajánlatokkal történő megszólítását, a Budapest Airport előzetes, írásbeli jóváhagyása szükséges.  

Az új szabályok nem érintik a Budapest Airport és hivatalos, engedéllyel rendelkező utasszállító partnerei közötti hatályos megállapodásokat, azaz a BKK buszok, a Főtaxi és a Minibud szolgáltatását, a telefonon előre megrendelt taxik is változatlan módon közelíthetik meg a terminált, miként az utasok csoportjait szállító turistabuszok is a szokott  rendben működhetnek a továbbiakban.

A biztonsági szolgáltató szakemberei minden illegális utasfelvételt megkísérlő, vagy kéretlen, nem kívánt ajánlatot tevő személy tevékenységét udvariasan, de határozottan meg fogják akadályozni, és az elkövetők jogi eljárásra is számíthatnak.