Ki keres többet, egy pincemester vagy egy boncmester?

bo
2019.05.22. 04:52 Módosítva: 2019.05.22. 09:12

Módszertan

A kérdőívvel nem arra törekedtünk, hogy reprezentatív adatokat nyerjünk ki egy-egy szakmára vonatkozóan. Ez már csak azért sem lett volna lehetséges, mert egy ember fizetése a munkakörén kívül sok más tényezőtől függ, pont ezeket az egyedi jellemzőket szedtük össze a kérdések segítségével.

Így a kérdésekben nem valamiféle átlag, hanem egy adott, ténylegesen létező ember fizetése a helyes válasz. Ez nem jelenti azt, hogy ne kereshetne valaki többet vagy kevesebbet akár nagyon hasonló paraméterekkel, de a szélsőséges adatokat azért kiszűrjük a többi, ugyanabból az iparágból beérkezett választ felhasználva. Ha

valaki olyan fizetést írt be, ami számottevően eltér a többi hasonló jellemzőkkel bíró kitöltőétől, az nem került be a kvízbe.

 

A Nettólottó bizonyos szempontból hasznosabb, mint az ötöslottó! Tippjátékunkkal ugyanis  következmények nélkül kutakodhat mások zsebében. Konkrét példákon keresztül megtudhatja, hogy bizonyos munkakörökben mekkora fizetést lehet hazavinni Magyarországon.  2018 végén megjelent kérdőívünket több tízezren töltötték ki, ezekből a válaszokból válogattunk most is.

A következő részből megtudhatják, hogy mennyit keres egy lelkész vagy egy aktmodell.