Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A magyar informatikusok a külföldiekhez képest inkább maradnak itthon

2019.05.23. 05:16

A Magyarországon dolgozó IT-szakemberek 43 százaléka menne külföldre egy jobb munka reményében. Egy felmérés szerint a magyar IT-szakemberek mobilitása messze elmarad a nemzetközi átlagtól, globálisan ugyanis 67 százalékuk nyitott a külföldi munkavállalásra.

A magyar informatikusok Ausztriát, az Egyesült Államokat vagy Németországot választanák.

Az említett kutatás szerint az IT-szakemberek 80 százaléka egyetemi végzettségű, 68 százalékuk férfi – Magyarországon 75 százalékuk. Az IT-szakemberek elsődlegesen nem startupoknál, hanem leginkább nagyvállalatoknál akarnak dolgozni. A magyar válaszadók 76 százaléka alkalmazott, 11 százaléka szabadúszó, 2 százaléka gyakornok.

Az IT-szakemberek megtartása nehéz a kutatás szerint, 39 százalékuk kevesebb mint 2 évet dolgozik egy munkahelyen.

A nemzetközi Decoding Digital Talent kutatás során a BCG és a Profession.hu Magyarországon több mint 12 ezer munkavállalót, köztük 673 IT-szakembert kérdezett meg, írja az MTI. A felmérésben globálisan több mint 366 ezren vettek részt, közöttük közel 27 ezer IT-szakember.

Nézze meg a magyar programozóképzésről készült videónkat:

Próbált mostanában Magyarországon programozót találni?

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!