János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán: Brüsszel elvenné a gazdák pénzét, és a migránsoknak adná

2019.05.23. 14:17

"A valóság ellenkezőjével rémisztgeti a gazdákat a Fidesz" - írtuk az EP-kampány elején, és valóban: Orbán Viktor még csütörtökön Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi napok és agrárgépshow rendezvényén is a gazdákra hangolt kampányszövegét vette elő az MTI szerint.

Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására.

Ez az, amit meg kell akadályozni a miniszterelnök szerint. A magyar gazdáknak ezért most vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra. Orbán arra kérte a gazdákat, hogy az EP-választáson támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit, "akik képesek a bevándorlás megállítására."

Szerinte ha nem sikerül bevándorlásellenes vezetőket választani, "Brüsszelből központi parancsra fogják szervezni a migrációt." Orbán arra is felhívta a gazdákat, hogy folyamatosan figyeljék a kamara híradásait arról, milyen kísérletek vannak arra vonatkozóan, hogy külföldiek magyar termőföldhöz juthassanak.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy kemény tárgyalásokra számít mind Brüsszelben, mind Magyarországon az agrárerőforrások eloszlásáról a kis-, a közepes és a nagyvállalatok között. Szerinte nem szabad úgy szétosztani a forrásokat, hogy ne maradjon elég lehetőség a kicsi és a közepes agrárszereplőknek, rájuk kell helyezni a támogatások súlypontját.

Orbán Viktor beszédében köszönetet mondott a gazdáknak, hogy az elmúlt években folyamatosan, kiszámíthatóan és nagy erővel támogatták a "polgári kormányt", és a "nehéz pillanatokban is ott álltak mögötte". Szerinte ma olyan kormánya van az országnak, amelyet a gazdák teljesen a sajátjuknak érezhetnek. Ez nem mindig volt így, "voltak ugyanis olyan idők, amikor a túlélésért kellett küzdeniük a gazdáknak, és azért kellett harcolniuk, hogy ne húzzák ki a földet a lábuk alól."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!