12 milliárd forintot kerestek Andy Vajna kaszinóinak tulajdonosai tavaly

2019.05.24. 18:42

28,3 milliárdos bevétel mellett 9,6 milliárd forintra nőtt az Andy Vajna kaszinóit üzemeltető LVC Diamond Kft. nyeresége, írja a Hvg.hu.

A cég tulajdonosa, a Las Vegas Casino Kft. 10,3 milliárd forint nyereséggel zárta az előző évet. Az első három negyedévben ott 10,2 milliárd forint osztalékelőleget fizettek ki, ezt most további 270 millióval toldották meg.

Az idén elhunyt Andy Vajna kaszinóinak ez igen jó évnek számít, tavaly 7,3 milliárdos profitot termelt a cég, két éve pedig 6,5 milliárd volt az adózott eredménye.

Az elmúlt egy évben 12,1 milliárd forintot vettek ki osztalékként az LVC Diamond Kft.-ből az alapítók, az első három negyedévben 9,4 milliárd forint osztalékelőleg kifizetéséről rendelkeztek. Most további 2,7 milliárd osztalékot fizetnek ki a 2019 elején elhunyt Vajna örököseinek.

Mi a titok?!

A háttérről azt érdemes tudni, hogy az iparágban a legjelentősebb változás még 2013-ban volt, amikor betiltották mindenhol a nyerőgépeket. Azóta csak kaszinókban lehet ilyet üzemeltetni, a kaszinók üzemeltetését viszont koncesszióhoz kötötték. Csakhogy úgy alakult, hogy ilyen játékbarlang-koncessziót leginkább két, a kormányhoz nagyon közel álló vállalkozó kapott, Andy Vajna és Szima Gábor.

Miután a verseny lényegében megszűnt, a kaszinók elkezdték irtózatosan lerántani az embereket, pontosabban kilőtt az árbevételük, miközben elkezdtek megdöbbentően keveset adózni.  • Hírek
  • Árfolyam