Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

22 milliót sikkasztott el egy ácsi bankfiók vezetője

2019.05.24. 09:23

2002 és 2013 között több, mint huszonkettőmillió forintot sikkasztott el egy nő egy hazai bank ácsi fiókjánál kirendeltség vezetőjeként. A nő vezetői feladatai mellett rendszeresen eljárt pénztárosként, önálló jogkörrel kezelte a betétesek pénzforgalmát, valamint a takaréklevelekkel kapcsolatos ügyintézést is végzett - közölte az ügyészség.

A vádlott az ügyintézői azonosítóját használva a bank számítógépes rendszerében az érintett ügyfelek tudta nélkül, az ügyfelek részére kiállított takaréklevelek beváltását színlelve a kifizetéseket rögzített, majd az adott pénzösszeget a banki ügyintézés során kizárólag általa használt időzáras pénztároló kazettájából a nap folyamán jogtalanul kivette és ellopta.

A vádlott:

  • 2008. január 2. és 2011. augusztus 25. között a banktól csaknem 6 millió forintot tulajdonított el, ami miatt az ügyészség 2018. június 12. napján emelt vádat.
  • 2002. január 3. és 2013. január 7. között a banktól 1750000 forintot lopott el, ami miatt az ügyészség 2018. augusztus 06. napján nyújtott be vádiratot. Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a két ügyet egyesítette.
  • A Komáromi Járásbíróságon folyamatban lévő büntetőeljárás ideje alatt az ügyészség újabb vádiratot nyújtott be, ez alapján a nő 2004. április 26. és 2011. február 11.  között a banktól további 14 millió 764 ezer forintot lopott el, ami nem térült meg.

A Komáromi Járási Ügyészség három vádiratot nyújtott be egy nővel szemben, és indítványt tett arra, hogy a Komáromi Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!