Frigyes
15 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Mennyit lehet keresni adótanácsadással? És kártevőirtással?

penztarca
2019.05.29. 10:20

Újra itt a nettólottó, az Index tippjátéka, ahol azon szörnyülködhet, hogy mennyivel alul/felülbecsülte honfitársai fizetését.

A játékhoz a 2018 decemberében az Indexen megjelent kérdőívre kapott több tízezer válaszból szemezgettünk, hogy konkrét emberek példáján keresztül mutassuk be, milyen munkakörökben, hol és mennyi idő után mekkora fizetést lehet megkapni ma Magyarországon.


(Figyelem, az oldal a csúszkát automatikusan a vonal közepére, 1 millió 250 ezer forinthoz teszi, ez ne tévesszen meg senkit!

Módszertan

A kérdőívvel nem arra törekedtünk, hogy reprezentatív adatokat nyerjünk ki egy-egy szakmára vonatkozóan. Ez már csak azért sem lett volna lehetséges, mert egy ember fizetése a munkakörén kívül sok más tényezőtől függ, pont ezeket az egyedi jellemzőket szedtük össze a kérdések segítségével.

Így a kérdésekben nem valamiféle átlag, hanem egy adott, ténylegesen létező ember fizetése a helyes válasz. Ez nem jelenti azt, hogy ne kereshetne valaki többet vagy kevesebbet akár nagyon hasonló paraméterekkel, de a szélsőséges adatokat azért kiszűrjük a többi, ugyanabból az iparágból beérkezett választ felhasználva. Ha valaki olyan fizetést írt be, ami számottevően eltér a többi hasonló jellemzőkkel bíró kitöltőétől, az nem kerül be a kvízbe.