16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Matolcsy szerint banktitok, hogy fiai miért menekítették ki pénzüket az NHB-tól az utolsó pillanatban

2019.05.31. 11:51

Matolcsy Ádám nagyon szerette az NHB Bankot, a jegybankelnök fiának több cége is itt tartotta a pénzét. Pár nappal azelőtt viszont, hogy a jegybank korlátozta volna az NHB kifizetéseit, az ifjabb Matolcsy egyik cége egy másik banknál nyitott számlát.

Később a Magyar Nemzeti Bank – tekintettel az ügyfelek érdekeinek védelmére –visszavonta az NHB Bank tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását. Azonban Matolcsy György jegybankelnök másik fia, Máté is nagyon jól időzítve váltott bankot, így neki sem ragadt bent pénze rokona, Szemerey Tamás csődbe ment bankjában.

A Napi.hu vette észre, hogy Burány Sándor, a Párbeszéd országgyűlési képviselője kérdést intézett Matolcsy Györgyhöz. Azt szerette volna megtudni, hogy a jegybankelnök mit gondol ezekről a különös egybeesésekről, hiszen már korábban is voltak hírek arról: egyesek kiszivárogtatták a bankcsődöt. 

Matolcsy szerint az, hogy a fiai (vagy más ügyfelek) miért váltanak bankot, banktitoknak minősül, ezért ha erről kérdezik, azzal szerinte jogsértésre szólítják fel a jegybankot. 

A szivárogtatást pedig feltételezéseken alapuló sajtóértesülésnek, valamint politikai hangulatkeltésnek tartja, és nem kívánja kommentálni.   • Hírek
  • Hírek