Veszteséges lett a Lokál és a 888 kiadója

2019.06.03. 14:27

Csökkent a Modern Media Group Zrt. (MMG) nettó árbevétele, az adózott eredmény pedig mínuszba fordult a kormányközeli kiadónál, tehát veszteséget termelt a cég.

A 2017-ben még 3,2, tavaly azonban már csak 2,7 milliárd nettó árbevétele volt a korábban részben Habony Árpád tulajdonában lévő kiadónak. 

A kormányzati hirdetésekből befolyó pénzek ellenére is veszteséges lett a cég, az egy évvel ezelőtti 680 milliós nyereség után tavaly 313 milliós mínuszban zártak. 

Az ingyenes Lokál újságot és a 888.hu hírportált üzemeltető cég is csatlakozott a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA), amelyet nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánított a kormány. A 24.hu arról írt nemrég, hogy a KESMA-hoz való csatlakozáskor több milliós köztartozása volt a cégnek, az MMG-t képviselő Kertész és Társa ügyvédi iroda két hónapig huzakodott a cégbírósággal, fizetési haladékot is kért a NAV-tól.

Modern Media Group vezérigazgatóját korábban beidézték egy személyiségi jogi perben, a tárgyaláson Keresztesi Péter arról beszélt, hogy a bevételeikből ki tudják fizetni a helyreigazítások perköltségeit.