Félmilliárdért hozta el Stinget Budapestre a Szerencsejáték Zrt.

02
2019.06.05. 08:48 Módosítva: 2019.06.05. 08:48

489,7 millió forintért hozta el Stinget (és Shaggyt) a Szerencsejáték Zrt. Budapestre ingyenes koncertet adni – derült ki a 24.hu adatigényléséből.

A rendezvényt a hatos lottó 30. születésnapja alkalmából tartották, és teljes egészében az állami vállalat bevételéből finanszírozták. Vagyis a ráköltött összeg közpénz, ennek ellenére a Szerencsejáték Zrt. nem akarta kiadni a lapnak a kért adatokat, végül csak a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósága utasítására tette ezt meg. 

A NAIH ugyanakkor egyetértett abban az állami céggel, hogy a költés részletezése már üzleti titkot sértene. Így azt nem adták ki, hogyan oszlott meg a közel félmilliárd forint, például mennyi tiszteletdíjat kaptak az előadók.

A koncertszervezést az állami megrendelésekben dúskáló New Land Media Kft. végezte el, ezt a céget bízta meg ugyanis a Szerencsejáték Zrt. a 2018–2019. évi integrált marketing-, kommunikációs- és rendezvényszervezési feladatokkal 13,5 milliárd forintos keretösszeggel. A Balásy Gyula érdekeltségébe tartozó cég szerződött a rendezvény fellépőivel, ezért a 24.hu hozzájuk is adatigényléssel fordult, hogy megismerje a költségek megoszlását. De Balásytól az a válasz érkezett, hogy a cég nem tartozik az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény alá, ezért nem ad ki adatokat.

(Borítókép: Huszti István / Index)