Varga Mihály: Nem gond a gyenge forint, mert Magyarországon is sok a látnivaló

2019.06.06. 08:31

Interjút adott Varga Mihály a Figyelőnek, amelyben többek közt szóba került az is, mit tanácsol a vakációzni vágyó magyaroknak, mikor vegyenek eurót 325 forintos euróárfolyam mellett. A pénzügyminiszter frappánsan kivágta magát:

Izgalmas egy külföldi kirándulás, de egyáltalán nem baj, ha honfitársaink itthon töltik a szabadságukat, itthon pihennek és költenek. Annyi szép és érdekes látnivaló van Magyarországon

– mondta. A beszélgetésben persze ennél komolyabb témák is szóba kerültek, megkérdezték például Vargát arról, mikor vezetné be az eurót. A pénzügyminiszter nem mondott pontos dátumot, de azt azért elárulta, hogy e tekintetben „talán valamivel optimistább”, mint Matolcsy György, aki szerint csak évtizedek múlva jöhet el ez a pillanat. Szerinte a mostani kormányzati ciklus végére Magyarország teljesíteni fogja a maastrichti kritériumokat, amelyek az euróbevezetéshez szükségesek, így a lehetőség legalábbis ott lesz.

Varga Mihály
Varga Mihály
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Varga Mihály azt is kifejtette, hogy a múlt héten bejelentett gazdaságvédelmi akciótervnek mintegy 500 milliárd forintos hatása lesz, a cél pedig az, hogy ha a német gazdaság lassul, azt mi ne érezzük meg. 

(via Hvg.hu)