6 és fél évet kapott Bróker Józsi

2019.06.07. 12:55

Csalás miatt elítélte a A Szolnoki Járásbíróság a Bróker Józsi néven ismerté vált csaló férfit, a nem jogerős ítélet szerint 6 év 6 hónap börtönbüntetést kapott – írja az MTI.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség pénteki közleménye szerint a férfi 2007 és 2015 között pénzügyi tanácsadóként kötött ismeretségeket Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Pest megyében, illetve a fővárosban lakó sértettekkel, akiknek a bizalmába férkőzött, kedvező befektetési lehetőséget, magas kamatot és jelentős hozamot ígért. A rászedett emberektől kicsalt pénz összege 500 000 forint 42 millió forint között változott. A férfi a büntetőeljárás megindulását követően külföldre szökött, majd elfogatóparancs alapján Németországban kapták el.

A Szolnoki Járásbíróság a férfit 61 rendbeli csalás bűntettében mondta ki bűnösnek. A büntetése 6,5 év börtön, és 26 millió forintot meghaladó vagyonelkobzást rendelt. Az ítélet ellen a vádlott és védője, valamint az ügyész is jogorvoslattal élt. Az ügyész súlyosbításért fellebbezett és indítványozta a bűnügyi felügyelet alatt álló vádlott letartóztatását, de utóbbit a bíróság elutasította, és szabadlábra helyezte a férfit. Ezzel szemben az ügyész szintén fellebbezett.