A Mol-vezér kiszáll a milliárdos randibizniszből

2019.06.07. 13:19

Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója kiszáll az online társkereső bizniszből, az osztrák Russmedia International vásárolja még a tulajdonrészét a legnagyobb hazai társkereső oldalakat működtető Dating Central Europe-ban – írja a Napi.hu.

Hernádi a Gran Private Equity alapon keresztül tulajdonolta a Dating Central Europe többségi, 80 százalékos részesedését, a csomagot most átveszi Russmedia. A tranzakció összegét nem árulták el, azt azért igen, hogy Hernádi komoly nyereséggel szállt ki a cégből. A cégközlöny szerint öt évvel ezelőtt a Gran Private Equity 4,117 millió forint és 1,8 millió euró pénzbeli hozzájárulással szállt be a Dating Central Europe-ba. A Gran tőkealap egyébként egy nagyobb adag uniós forrással gazdálkodott, 2013-ban nyert el 4,3 milliárd forintnyi uniós pénzt az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramból, ennek egy részét fektette a társkeresőbizniszbe.

A Dating Central Europe működteti a Randivonal, a Viszony.hu, a Vagyok Neked, a Puncs.hu, a Melegrandi és a Szexrandi portálokat. A társaság vezetője, Weiler Péter továbbra is cégcsoport élén marad, amely az elmúlt 5 év során megduplázott árbevételét a következő időszakban is a kétszeresére tervezi növelni. Tavaly a Dating Central Europe 524,3 millió forintos árbevétel mellett 127,6 millió forintos adózott eredményt ért el.

A cégről annak kapcsán lehetett sűrűn olvasni, hogy a "sugar-kapcsolatokat" propagáló Puncs.hu létezése és agresszív marketingkampánya sokakat felháborított, petíciók indultak az ügyében és feljelentés is született prostitúció elősegítése miatt . Az ügyészség utóbbit végül megalapozatlannak találta