Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az okostelefonunk alapján indul az utasbiztosítás, a baj csak az, hogy nem mindig áll le

2019.06.11. 21:48
Az orosz hátterű, londoni Revolut szuperkártyái immár forinttal is feltölthetők, ami növelheti az izgalmas neobank hazai népszerűségét. Ugyanakkor érdemes óvatosnak lenni a cég biztosítási termékével, az ugyanis nem működik tökéletesen, ráadásul az ügyfélszolgálat is meglepően arrogáns.

A londoni Revolut az egyik legnépszerűbb fintech-cég. Két rendkívül okos orosz tőkepiaci szakember, Nyikolaj Sztoronszkij (egy ismert gazpromos vezető fia) és Vlad Jacenko a CSFB moszkvai részlegénél dolgoztak együtt. Sztoronszkij kereskedő volt korábban a Lehman Brothersnél, míg Jacenkot a Deutsche Bank fejlesztőként alkalmazta.

Közös vállalkozási ötletükkel Londonba mentek, összekalapoztak 3,5 millió dollárt és négy éve elindították a ma már 1,7 milliárd dollárt érő Revolut neobankot.

Minden trendi, minden olcsó

A szolgáltatás az ügyfeleknek nagyon vonzó, azt nehezebb megérteni, hogy a szolgáltatónak mi ebben az üzlet, talán az a modell, hogy a cég egyelőre ügyfélbázist épít, mert amúgy tényleg nagyon olcsón ad mindent.

A szolgáltatás röviden: pillanatok alatt igényelhető a cégtől egy globálisan használható kártya, amivel gyakorlatilag költség nélkül lehet világszerte váltani, készpénzt felvenni, vásárolni, és még nagyon kedvező biztosításokat is lehet kötni.

Forintban is

Eddig a magyar felhasználók oldaláról egyedül az volt a korlát, hogy a kártyát csak euróban lehetett feltölteni (ez külföldi vásárlásnak bizonyult), aminek azért volt pluszköltsége. Jó hír a hazai ügyfeleknek, hogy immár forinttal, átváltási költség nélkül is feltölthető a kártya.

Ugyanakkor azért érdemes a cég egyes, ma még gyerekcipőben járó szolgáltatásait olykor ellenőrizni is. Olvasóink beszámolója alapján például egyelőre visszatérően hibát vét a cég rendkívül egyszerű, automatikus utasbiztosítási terméke.

A modell amúgy itt is egyszerű, annak, aki megrendeli a szolgáltatást, a Revolut az okostelefonos helymeghatározás alapján minden külföldi útnál bekapcsol egy napi 1-1,3 euróba (4-500 forintba) kerülő utasbiztosítást.

De nem tudja, hogy hol vagyunk

A baj csak az, hogy a rendszer eddig szelektíven „professzionális”, az ország elhagyását észleli, de a visszatérést nem feltétlenül. Vagyis, aki nem figyel, annak a visszaérkezés után is ketyeghet a napi biztosítási díj.

Hibázni lehet, de ami nagyon furcsa az elvileg automatikus szolgáltatás nemcsak nem működik megbízhatóan, de az ügyfélszolgálat a sűrű elnézés-kérések helyett az elküldött ügyfélpanaszok esetén sem korrigál, inkább „bizonyítást kér”.

Olvasóink tapasztalata szerint, amikor valaki repülővel érkezik haza, a repülőjegy bemutatásával könnyen igazolhatja, hogy melyik naptól tartózkodott újra Budapesten, de egy autós utazás után ez komplikáltabb.

A Revolut például a szállodai foglalást kéri el, miközben természetesen egy zágrábi szállodai check-outból valójában nem következik, hogy aznap az ügyfél már Magyarországra ért haza. Mindenesetre olvasónk tapasztalata szerint ezt a dokumentumot már elfogadta a bizonyítékként a panaszkezelés.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!