János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Havi 50 ezer forintos béremelést kapnak az önkormányzati dolgozók

2019.06.11. 15:19

Havi 50 ezer forintos átlagos béremelést kaphatnak az önkormányzati dolgozók jövő márciustól: a korábbi években dolgozónként nyújtott évi 4 millió 570 ezer forintos támogatást 5 millió 450 ezer forintra emelik, ezt vette észre a Népszava a költségvetésben.

Ez azért jelentős, mert korábban az állam nem igazán volt hajlandó pénzt fordítani az önkormányzatok dolgozóira, a korábbi években  a gazdagabb önkormányzatoktól beszedett 11 milliárd forintos szolidaritási alap nyújtott fedezetet a dolgozók juttatásának emelésére, költségvetési forrást nem kapott ez a terület.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete és az önkormányzati szövetségek 2016-óta hangoztatják, hogy az alacsony bérek a helyi hivatalok kiürülésével fenyegetnek, 2019. március 14-én egész napos munkabeszüntetést is szerveztek.