Rövidülhet az áruházak vasárnapi nyitvatartása

2019.06.17. 08:43

Korábban bezárnának az áruházak vasárnap, ugyanis sokszor nincs elég ember a hatékony működésre, írja a Magyar Nemzet. Több üzletnek  is veszteséges a normál nyitvatartás vasárnaponként, ráadásul sokszor a beosztást is problémás megoldani a munkaerőhiánnyal küzdő területeken. 

Jelen esetben nem a hírhedt vasárnapi kötelező zárvatartás feltámasztásáról lenne szó, hanem önszabályozó módon, a vásárlói és dolgozói igények felmérése után döntenének az áruházak a hétvégi nyitvatartás módosításáról. 

Van olyan piacvezető cég, aki már fel is kérte a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét (KFDSZ), hogy fogalmazzon meg javaslatot egy elfogadható alternatíva kidolgozására. Nyíltan azonban egyik piaci szereplő sem vállalja, hogy rövidíteni szeretné a nyitvatartást, mivel félnek, hogy ezáltal nem tűnnek elég versenyképesnek a konkurenciához képest – mondta el Bubenkó Csaba, a KFDSZ elnöke a Magyar Nemzetnek. 

Problémát jelent az is, hogy a vásárlók egyértelműen a vasárnapi boltbezárás ellen vannak, azonban a szakszervezet elnöke elképzelhetőnek tart egy olyan kompromisszumot, ami megfelel a cégeknek, az alkalmazottaknak és a vásárlóknak is.   • Tippek
  • Biztosítás