Még mindig viszik a szuperállampapírt, mint a cukrot

2019.06.26. 09:13

Úgy tűnik, nem tud annyit nyomtatni a magyar állam a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) nevű csodabefektetésből , amennyit nem vesznek meg a befektetni vágyók, így már a negyedik sorozat kibocsátását kezdik majd meg júliusban - írja az Mfor.hu . Ebben a körben ismét 100 milliárd forintos keretösszeget lehet jegyezni, bár az eddigi három körben is volt túljegyzés. A papírokat ezen a héten lehet jegyezni. 

Ha az eddigi ütemben jegyzik majd továbbra is a MÁP+ papírokat, akkor a negyedik körben az állam már több mint 1000 milliárd forintot von majd be ezzel a kötvénnyel. Mindez elég szép ahhoz képest, hogy az eredeti tervek szerint öt év alatt, vagyis 2023-ig szeretne 11 ezer milliárd forintot bevonni ezzel a kötvénnyel, ha így haladunk, akkor viszont ennél hamarabb meglesz a kívánt összeg. 

Igaz, a kereslet valamivel enyhült az első kibocsátáshoz képest, de még mindig jelentős. Olyannyira, hogy Gulyás Gergely korábban azt nyilatkozta a portálnak, hogy a kormány vizsgálja, meddig lehet fenntartani ezt a lehetőséget.