Húszezer embert készül kirúgni a Deutsche Bank világszerte

2019.06.28. 18:07

Világszerte 20 ezer alkalmazott elbocsátására készül a Deutsche Bank - írja az MTI a Wall Street Journal belső vállalati forrására hivatkozva.

Christian Sewing bankvezér a részvényesek május végi közgyűlésén jelezte szándékát kemény intézkedésekre, főleg az évek óta gyengélkedő befektetési banki üzletágban. A Wall Street Jorunal által idézett belső forrás szerint a legmagasabb szinten folynak már az egyeztetések a szükséges intézkedésekről, de konkrét döntés még nem született. A bank felügyelőbizottsága következő rendes ülésén, július végén határoz a kérdésben.

A befektetési banki üzletágban jelenleg 38 ezren dolgoznak. A Deutsche Bank alkalmazottainak a száma az első negyedév végén 91 ezer felett volt, a WSJ jelentése alapján így az elbocsátások az alkalmazottak egy ötödét is érinthetik.

A Bloomberg szintén belső banki forrásokra hivatkozó pénteki beszámolója szerint a Deutsche Bank értékpapír-kereskedelmi üzletágában minden második munkahely inog. Összességében több száz állás szűnhet meg a kutatási-elemzési területeken és a származékos befektetési eszközök forgalmazásában.