Miklós
5 °C
12 °C

Bezárta a NAV Vajna Tímea egyik fánkozóját

image2
2019.06.29. 08:56 Módosítva: 2019.06.29. 14:18

Úgy tűnik, NAV-zár alá került a Vajna Tímea cége által tavaly felvásárolt Donut Library nevű fánkozólánc egyik üzlete. Vajna Tímea közölte: egy diákmunkás bakija miatt kapták a büntetést. 

Az erről tanúskodó képeket egy olvasó küldte az Indexnek, ezek alapján összesen 12 napos bezárással büntette az adóhatóság a Karinthy Frigyes úti fánkozót, június 27-étől július 8-áig nem nyithat ki. Okként csak annyit jelöltek meg, hogy az üzlet adótörvényekkel kapcsolatos jogszabálysértést követett el, de részleteket nem árul el a kirakatra ragasztott papír. 

A cég egyébként meglehetős késéssel, csak június 21-én adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját (a határidő május vége). Ennek alapján hasonló árbevételt (126 millió forintot) könyvelt el, mint 2017-ben (137 millió forint), a profit viszont a negyedére esett vissza (18,6 millió vs. 4 millió forint). A céginformációs rendszer szerint a The Donut Library Kft. február elején "beolvadás miatt megszűnt", ugyanakkor a Donut Library korábbi anyacége, a Mr. Funk (most már egy cég a kettő) aktuális beszámolója még mindig nincs fent az e-beszámolók honlapon. 

Írtunk a Donut Librarynak és a NAV-nak is, hogy pontosan miért záratták be az egységet. Reakció egyik helyről sem érkezett, Vajna Tímea azonban Insta-storyban az alábbiakat írta az esettel kapcsolatban:

A Donut Library Kft. a megvásárlást követően beolvadt a Mr. Funk Kft.-be. A cég korábbi operatív managementje hibájából az egyesülés után az érintett üzlet egyik diák munkavállalója véletlenül az összeolvadást megelőző munkaszerződést adta át a NAV-nak, nem az összeolvadás utánit, emiatt 12 napos bezárással büntették a fánkozót. A szabálytalanságot azóta orvosoltuk, a fánkozók minden vonatkozó szabályt betartva működnek.