Újraindulhat Bige szolnoki gyára

2019.07.05. 10:22 Módosítva: 2019.07.05. 11:55

Az Agrárszektor.hu értesülése szerint pénteken megjelenik a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz határozata, amely Bige László szolnoki gyárában az üzemelést biztonságosnak ítéli, így az újra elkezdheti működését.

Mint az ismert, a Bige Holding Kft. szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét felfüggesztette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mert a hatóság szakemberei hiányosságokat tártak fel az üzemben, emiatt ott a biztonságos működés feltételeit nem látták adottnak. Az üzem működését megtiltották mindaddig, amíg a hibákat igazoltan ki nem javítják. Az Átlátszó cikke szerint maga az ellenőrzés is jogellenes volt összeférhetetlenség miatt. 

Bigéék erre beadtak egy biztonsági jelentést a hibák javításáról, ennek elbírálására közigazgatási eljárás indult – ez végződött most a gyártulajdonos számára pozitívan az Agrárszektor.hu szerint. A portál azt írja, a gyár akár ma újrakezdheti a működést ennek nyomán. 

Viszont Bige László (aki úgy véli, szándékosan akarják tönkretenni) ettől még korántsem lehet nyugodt, ugyanis a gyár állítólagos biztonsági problémáin felül még egy sor ügyben nyomoznak ellene a hatóságok, többek között azt gyanítják, hogy a cégei között pakolászta a nyereséget, hogy drága hobbijait finanszírozhassa.