Van egy légitársaság, ami kevesebb repülésre buzdítja az utazókat

2019.07.05. 11:47

Meglepő, de van egy légitársaság, ami kampányt indított azért, hogy az emberek ne repüljenek annyit. Ez a holland KLM, amelynek vezetője, Pieter Elbers nyílt levélben hívta fel az utazni vágyók figyelmét arra, legyenek felelősebbek a repüléssel kapcsolatban, és fektessenek a társaság szén-dioxid-kibocsátást mérséklő CO2ZERO tervébe – írja a Quartz.. 

Együtt vagyunk ebben a helyzetben. Keményen dolgozunk, hogy helyrehozzuk a dolgokat, de minden érintett félnek egyesítenie kell az erejét, hogy egy fenntartható jövőt teremtsünk. A légiipar és a többi ágazat minden szereplőjének. És igen, az utazóknak is. Mi tehetsz azon felül, hogy alaposan végiggondolod az utazási terveidet?

A levél a KLM Repülj felelősen kampányának része. A kezdeményezés keretében feltöltöttek egy videót is, amelyben három kérdést tesznek fel az utazni vágyóknak. 

  • Tényleg minden értekezletet élőben kell megtartani? 
  • Nem tudnál inkább vonattal menni?
  • Hozzá tudnál járulni a szén-dioxid-kibocsátásod csökkentéséhez azzal, hogy kevesebb csomagot viszel?

A KLM egyébként már most is a világ egyik leginkább energiahatékony légitársasága, a Norwegian és a Swiss után harmadik a sorban. Az állandó repülgetés gyorsítja az éghajlatváltozást, ugyanis a gépek rengeteg kerozint égetnek repülés közben. 

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.