Még hónapokig zárva maradhat Bige László szolnoki gyára

2019.07.11. 11:38

Akár hónapokat is igénybe vehet, amíg megszületik Bige László szolnoki kénsavgyárának hatósági bezáratása ügyében az első, köztes, az újraindulás feltételéül támasztott, jogerős döntést. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy a bíróság kedvező döntése miatt akár a héten kinyithat a szolnoki gyár, ezt cáfolta most a Népszava.

Bige és a gyár dolgozói most arra kénytelenek várni, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fellebbez-e a Debreceni Törvényszék döntése ellen.

A Debreceni Törvényszék közleménye szerint az ügyben az első tárgyalásra – az ítélkezési szünetre tekintettel – várhatóan 2019. szeptember második felében kerül sor, de hogy, pontosan mikor, arről a bíróság később ad tájékoztatást.

Bige László szolnoki gyárát először tavaly novemberben szállta meg több száz rendőr és katasztrófavédő. A rendőrség akkor azt közölte: a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoznak. Azóta is folyamatosan vizsgálták a céget. A rendőrök 9-szer, a katasztrófavédők 12-szer voltak kint fél év alatt. A tizedik leggazdagabb magyarnak számító Bige László május végén két napot őrizetben is töltött.