Vendel
4 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Kétmilliárd forint diákhitelt engedett el a kormány

2019.07.12. 08:18

Kétmilliárd forointnyi Diákhielt engedett el a kormány: 1500 ügyfél tartozása felét, 880 főnek pedig a teljes hiteltartozását elengedte a Diákhitel Központ Zrt. – mondta a Magyar Nemzetnek az állami hitelfolyósító vezérigazgatója, Magyar Péter.ű

A Diákhitel Központ egy hónapja hivatalba lépett új vezetője közölte, tavaly óta a szabad felhasználású kölcsönből több mint kétmilliárd forintot, a felsőoktatási képzési költségek fedezésére szolgáló ­Diákhitel2-ből pedig több mint 21 millió forintnyi tartozást engedtek el.

A célzott kormányzati támogatásnak köszönhetően átvállalják az adósság 50 százalékát azoktól az édesanyáktól, akik 2018. január 1. után a második gyermeküket hozták világra, a harmadik gyermek születésekor pedig kérvényezhető a teljes tartozás jóváírása. Kiderült az is, hogy a Diákhitel Központ kínálta támogatásokat eddig összesen 400 ezren vették igénybe, több mint 341 milliárd forint értékben. Tavaly 13 milliárd forintot folyósítottak.Vagyis eddig az összes tartozás alig több mint fél százalékát engedte el a Diákhitel Központ Zrt.