Elemér
0 °C
10 °C

Turbókörforgalmak épülnek az M5-ös autópálya és az 54-es főút találkozásánál

2019.07.15. 16:00

Még júliusban megkezdődik az M5-ös autópálya és az 54-es főút csomópontjainak átépítése; a munkálatok idejére az autópálya fel- és lehajtó ágait lezárják - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az MTI-vel hétfőn.

A tájékoztatás szerint, az M5-ös autópálya "91 - Kecskemét dél" kijáratánál az 54-es főúttal alkotott csomópontok turbó körforgalmakká átépítése ideje alatt Kecskemét és Jakabszállás között az építési terület közelében óránként 40-60 kilométeres sebességkorlátozás lesz érvényben.

Bár a név sokat ígér, valójában a turbókörforgalom egy többsávos körforgalom, ahol a belső sávban haladók a forgalom belső (tehát kisebb) ívén elkerülhetik a külső íven az első kijáratnál kihajtókat. 

Az autópályán közlekedők a "91 - Kecskemét dél" kijáratnál lévő pihenőhelyet az átépítés ideje alatt is használhatják. A Budapest felől érkezők a "81 - Kecskemét Északi elkerülő" kijáratnál a 445-ös Kecskemét Északi elkerülőn közlekedve tudják az 54-es főutat megközelíteni.

A Szeged felől érkezők pedig a "109 - Kiskunfélegyháza észak" kijáratnál Városföld felé haladva az 5-ös főúton közlekedve érhetik el az 54-es főutat. Az ideiglenes forgalmi rend várhatóan 2019. november közepéig áll fenn. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából valósul meg - olvasható.