Sámuel, Hajna
19 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Kiadó Vajna Tímea korábban bezáratott fánkozója

2019.07.16. 20:29 Módosítva: 2019.07.16. 22:37

Kiadó az az üzlethelyiség, ahol korábban Vajna Tímea fánkozójának, a Donut Librarynek budai egysége volt – derült ki egy, az Indexnek küldött olvasói fotóból. 

A hirdetést megtaláltuk az ingatlan.com-on is, a XI. kerületi, Karinthy Frigyes úti nasizóban a képek alapján még bent vannak a berendezési tárgyak, a kanapé, a kávéfőzőgép, a székek, asztalok, hűtők. Fánkok már nincsenek. A 70 négyzetméteres helyiséget egyébként 300 ezer forintért lehet kibérelni.

A képek alapján persze nem egyértelmű, hogy csak más helyre költözik a nyalánkságokat árusító üzlet, vagy teljesen megszűnik. Felhívtuk a képen szereplő számokat, hogy esetleg ők tudnak-e valamit, de nem vették fel a telefont.

A NAV amúgy múlt hónapban záratta be a boltot, akkor csak annyit írt ki a hatóság, hogy az üzlet adótörvényekkel kapcsolatos jogszabálysértést követett el. 

A cég egyébként meglehetős késéssel, csak június 21-én adta le a tavalyi évről szóló beszámolóját (a határidő május vége). Ennek alapján hasonló árbevételt (126 millió forintot) könyvelt el, mint 2017-ben (137 millió forint), a profit viszont a negyedére esett vissza (18,6 millió vs. 4 millió forint).

A céginformációs rendszer szerint a The Donut Library Kft. februárban megszűnt, pontosabban beolvadt Vajna Tímea másik fánkos cégébe, az eredetileg csak az Arany János utcai üzletet üzemeltető Mr. Funkba. Ez utóbbi cég beszámolója amúgy – a lejárt határidő ellenére – még mindig nem elérhető, így nem tudjuk, hogyan teljesített 2018-ban. 

Egyébként Vajna Tímea a bezárással kapcsolatban június végén azt írta az Insta-storyjában, hogy

a Donut Library Kft. a megvásárlást követően beolvadt a Mr. Funk Kft.-be. A cég korábbi operatív managementje hibájából az egyesülés után az érintett üzlet egyik diák munkavállalója véletlenül az összeolvadást megelőző munkaszerződést adta át a NAV-nak, nem az összeolvadás utánit, emiatt 12 napos bezárással büntették a fánkozót. A szabálytalanságot azóta orvosoltuk, a fánkozók minden vonatkozó szabályt betartva működnek.