Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Zárva marad a műtrágyakirály Bige László gyára

2019.07.17. 09:21 Módosítva: 2019.07.17. 09:35

Fellebbezett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság Bige Holding Kft.-nek kedvező, köztes végzése ellen, így egy darabig még biztos zárva marad a műtrágyakirály gyára, írja a Népszava. Bigééknek nyolc napjuk van észrevételeket tenni, azután kerül az ügy másodfokra, azonban hátráltató tényező, hogy július 15-től augusztus 20-ig ítélkezési szünet van.

A Bige Holding soron kívüli döntést kért a szünet miatt. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy a bíróság kedvező döntése miatt akár a héten kinyithat a szolnoki gyár, ezért várt mindenki arra, hogy fellebbez-e a Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Bige László  szolnoki gyárát először tavaly novemberben szállta meg több száz rendőr és katasztrófavédő. A rendőrség akkor azt közölte: a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoznak. Azóta is folyamatosan vizsgálták a céget. A rendőrök 9-szer, a katasztrófavédők 12-szer voltak kint fél év alatt. A tizedik leggazdagabb magyarnak számító Bige László május végén két napot őrizetben is töltött.