Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

A Lush parafa csomagolással forradalmasíthatja a környezetszennyező kozmetikai ipart

2019.07.22. 20:52 Módosítva: 2019.07.22. 22:40

A Lush kozmetikai cég bejelentette, hogy kifejlesztette az új karbon-pozitív csomagolást azáltal, hogy átáll a saját gyártású parafa tégelyekre. 

A karbon-pozitív jelzőt azokra a termékekre használják, amelyek nem elég, hogy lebomlanak, de előállításuk is kedvezően hat a környezetre, szén-dioxidot köt meg. Ebben az esetben ez úgy valósul meg, hogy a cég saját parafaültetvényein minden tizedik évben betakarítást végeznek, így a szüretelt fák megmaradnak épségben, oxigént termelve, szén-dioxidot megkötve és tovább növelve a levegő tisztaságát. A Lush becslése szerint egy parafatégelyben átlagosan mintegy egy kiló szén-dioxid van lekötve, míg például egy kilónyi csomagolásként használt aluminium előállítása 9 kiló szén-dioxidot juttat a légkörbe. 

A cég félmillió parafa csomagolást rendelt meg, egyelőre olyan beszállítóktól, akik garantálják, hogy nem fakitermeléssel, hanem szintén szüreteléssel kerül hozzájuk az alapanyag. Hogy a szállítás is minél környezetbarátabb módon történjen, a céghez vitorláshajóval juttatták el Angliába az első 6000 csomagolást a tesztüzemhez.

A cég egyik képviselője szerint ez lehet a válasz a kozmetikai cégek nagy problémájára, amit az egyszer használatos műanyag csomagolás jelent. A mostani kísérletük azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy mennyire tud ez üzletben működni, és milyen logisztikai buktatói lehetnek a folyamatnak.

(Telegraph)

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ez a cikk a Covering Climate Now nemzetközi médiaegyüttműködés részeként készült. Az együttműködés keretében az egész világon több mint 250 újság kiemelten foglalkozik a klímaváltozás témájával. Az Indexen nem csak ezen a héten foglalkozunk sokat a fenntartható jövővel, mindig odafigyelünk a környezeti témákra. Csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen!