Katasztrofális eredményeket közölt a Deutsche Bank

2019.07.24. 09:12

3,2 milliárd eurós második negyedéves veszteségről számolt be szerán a Deutsche Bank – írja a Bloomberg. Az elemzők előzetesen is veszteségek vártak a banktól, de azért nem ekkorát, a mostani adat megerősíti, hogy komoly szerkezet- és stratégiaváltásra van szüksége a legnagyobb német pénzintézetnek.

A Deutsche kötvénykereskedési bevételei 4 százalékkal estek vissza, a részvényértékesítési és -kereskedési bevételek 32 százalékkal zuhantak, a nettó díj- és jutalékbevételek 5,7 százalékkal csökkentek, egyedül a kamatbevételek emelkedtek 4,8 százalékkal. Ezzel az eredménnyel egy ligába került a bank amerikai versenytársaival, amelyek szintén nagyon rossz eredményekről számoltak be a második negyedévben, a legnagyob 5 bank kereskedési bevétele átlag 8 százalékot csökkent.

A Deutsche Bank csak egyszer ért el a mostaninál gyászosabb negyedéves eredményt, 2015 harmadik negyedévében, kálváriája tulajdonképpen a válság óta tart, és számos botrányos vagy stratégiailag rossz húzására derült fény az elmúlt években. (Többek között  fedezet nélküli kötvényeket adtak el, részt vettek a londoni bankközi kamatláb manipulálásában, embargós államokban segédkeztek a pénzmosásban, amiért dollármilliárdos büntetéseket kellett fizetniük.)

A bank egyébként 18 ezer fős leépítést tervez, miután végül sikertelenül zárultak a Commerzbankkal való összeolvadásáról szóló tárgyalások.