Már 1,5 milliárd forintnyi kárt okoztak a viharok idén nyáron

2019.08.05. 15:59

Még messze a nyár vége, de már a másfél milliárd forintot is meghaladják a viharkárok az idei nyári szezonban – írja az Aegon Biztosító közleményében. Az adatok szerint július utolsó hétvégéjén a viharkárok összege meghaladta a 450 millió forintot, Zala és Hajdú-Bihar megye, valamint Budapest térségében történt a legtöbb káresemény.

Az Aegon Biztosító adatai szerint mintegy 6500 káreseményről van szó, az átlagos kárérték 80 ezer forint. Július utolsó hétvégéjén Zala és Hajdú-Bihar megye, valamint Budapest térségében történt a legtöbb káresemény. Vihar, jégverés, villámcsapás és beázás – ezek a leggyakoribb káresetek, amiért fizet a biztosító. Zalában július utolsó hétvégéjén a jégverés okozta a legnagyobb kárt.

Ha az idei teljes nyarat nézzük, Szabolcs-Szatmár Bereg megyében és Budapesten regisztrálta a legtöbb viharkárt az Aegon: tizenhétezer viharkárt, 9600-at is meghaladó beázást, 4637 felhőszakadás okozta anyagi kárt. Emellett villámcsapás 4500, jégverés pedig 2500 esetben okozott anyagi kárt.