1,3 milliárdért kutat Palkovicsnak a Századvég

2019.08.08. 13:17

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány közösen nyerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közvélemény-kutatásra és tanulmányírásra vonatkozó, 1,3 milliárd értékű közbeszerzését – ez derült ki a 24.hu birtokába jutott szerződésből.

A gazdasági kilátásokat és a szociális változásokat fogják kutatni Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában és Szerbiában pedig a határon túli magyaroknak "a magyarországi helyzethez való viszonyulásait" vizsgálják.

Idén ezzel már 2,7 milliárd forintnyi megbízást kapott Palkovics László minisztériumától a csoport. Az év elején a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány 1,4 milliárdos megbízást szerzett meg az ITM-től, akkor azt vállalták, hogy az idősek társadalombeli szerepével és az EU-s problémákkal kapcsolatban végeznek kutatásokat és összegzik eredményeiket. Tavaly pedig 905,5 millió forintos megbízást kaptak az akkor még Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak nevezett tárcától migrációkutatásra. A 24.hu emlékeztet, hogy a csoport a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivataltól (NKH) is több megbízást kapott az utóbbi években.