Közel 500 millió forint állami pénzt kaptak Rogán Cecíliához köthető sportrendezvények

2019.08.15. 20:12 Módosítva: 2019.08.15. 22:04

Az MVM 230 millió forint, a Szerencsejáték Service Zrt. 205 millió forint, az Antenna Hungária pedig 60 millió forint támogatást nyújtott idén a Fitbalance Aréna Tavasz, a Fitbalance Kids valamint a Nemzeti Futóverseny lebonyolítására – írta a Hvg.hu. A lap kikérte a három állami cég által kötött szerződéseket, amelyek alapján kiderült, hogy a három sportrendezvény összesen 495 millió forint közpénzt kapott.

A sportrendezvényekben közös, hogy mindhárom Rogán Cecíliához köthető. A Rogán Antal feleségének többségi tulajdonában álló Nakama&Partners a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala oldalán az alábbi védjegyeket birtokolja: Fitbalance, Fitbalance Kids, Nemzeti Futóverseny, Fitbalance Gasztrofesztivál, Fitbalance Centrum.

A szponzorpénzeket az eseményeket szervező cégek, a Digital Minds és a Magno Studio kapták. A Digital Minds a sportrendezvények terén új szereplőnek számít, és legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy ők kezelik a Rogán Cecíliáék által átvett Fitbalance-hoz tartozó események résztvevőinek adatait. A Magno Studionak pedig sem weboldala, sem Facebook-oldala, tulajdonosát Horváth Lászlónak hívják, a tavalyi évet pedig közel 15 milliárd forintos bevétellel zárták.

Rogán miniszter nejének a NER csúcsáig vezető útját ebben a cikkünkben mutattuk be.