Mindenes lesz a Tesco-alkalmazottakból

2019.08.15. 13:03

Módosítja a Tesco a munkaszerződéseit, írja a Magyar Nemzet, a cég alkalmazottai ezentúl a tágabb áruházi munkatárs pozícióban lesznek foglalkoztatva. A diszkontoknál jellemző modellt a munkaerőhiány és a fogyasztói szokások változása indokolja az áruház szerint.

Matt Simister, a Tesco közép-európai igazgatója a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy emellett sort kerítenek az eladóterek szűkítésére, a termékkínálat egyszerűsítésére és a minőségi fejlesztésére is. Eddig külön csoportok voltak megbízva a polcrendezés, árupakolás, komissiózás feladataival a raktár és a teljes eladótér területén, most minden alkalmazott ott fog dolgozni, ahol szükség van rá – ez a modell a Lidl és az Aldi áruházakból lehet ismerős. 

Az összetettebb munkakör magasabb fizetéssel fog járni,

mondta el a Tesco közép-európai igazgatója a Magyar Nemzetnek.Szeptembertől februárig az eddiginél nyolcezer forinttal magasabb, bruttó 215 ezer forint lesz a legalacsonyabb alapbér a Tescónál.

A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke, Bubenkó Csaba szerint jogszerű az átállás, legfeljebb minőségbiztosítási, fogyasztóvédelmi szempontok merülhetnek fel.