Fülöp, Evelin
8 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Gyógyszerhiánytól is félnek a britek

2019.08.21. 14:16

Az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségbiztosítója (NHS) képes lesz kezelni rendezetlen brexit esetén is a helyzetet, mondta Michael Gove a Reuters szerint.

Gove a rendezetlen brexitre való felkészülés nemrég megbízott felügyelője. Olyan hírek érkeztek, hogy a várható rendezetlen brexit miatt egyes családok elkezdtek betárazni élelmiszerekből és gyógyszerekből, illetve patikák is aggódtak az ellátásbiztonságért, erre reagált a rutinos konzervatív politikus. Szerinte inkáb kontraproduktív a nagy készletezés.  

Az Egyesült Királyság legkésőbb október végén kell, elhagyja az EU-t. Az új miniszterlnök, Boris Johnson pedig mindenképp ki akarja léptetni az országot addig, megállapodással vagy anélkül.   

Steffen Seibert német krományszóvivő közben ettől teljesen függetlenül épp azt jelentette be, hogy több szinten is elkezdődött a szükséges felészülés a megállpodás nélküli brexitre Néemtországban és az unióban is. Seibert szerint hiába preferálták mindig is a rendezett kilépést inkább, fel kell készülniük a lehetséges realitásokra.