Történelmi mélyponton a forint

2019.08.29. 15:56 Módosítva: 2019.08.29. 16:00

Megtörtént, amitől napok óta mindenki tartott: soha nem látott mélységbe esett a forint árfolyama az euróval szemben. Csütörtök délután 331,9 forintba került egy euró, innen aztán visszaerősödött a forint 331,5 körüli szintre. Az eddig történelmi rekord a tavaly nyáron elért 330,8 forintos euró árfolyam volt, ennél még sosem volt gyengébb a magyar pénz az euróval szemben.

A forint árfolyama leginkább a nemzetközi gazdasági félelmek, az újra eldurvuló amerikai-kínai kereskedelmi háború, a megállapodás nélküli brexit megnövekedett kockázata és a német recessziós félelmek miatt gyengült. A Portfolio szerint emellett az is aláássa a forint árfolyamát, hogy nem számít arra a piac, hogy az MNB a közeljövőben kamatot emeljen. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla