Fülöp, Evelin
EUR 393,44 Ft
USD 368,31 Ft
13 °C
27 °C

A Zara a kínai vásárlók haragjától tartva határolódott el a hongkongi tüntetőktől

2019.09.03. 14:42 Módosítva: 2019.09.03. 14:43

Közleményben jelentette ki a Zara márkát tulajdonló Inditex, hogy a hongkongi üzleteinek bezárása nem a tüntetőkkel szembeni szolidaritás kifejezését szolgálta – írja a Reuters. 

A spanyol fastfashion cég a kínai közösségi médián futtatta meg az erről szóló üzenetét attól tartva, hogy még a végén megharagszanak a kínai vásárlók. Az ügy előzménye, hogy a hongkongi Ming Pao című újság feltette azt a kérdést, vajon a diáktüntetésekkel kapcsolatos szimpátia áll-e 4 hongkongi üzlet bezárása mögött. A feltételezés heves reakciókat váltott ki a helyi közösségi médiában, és rengeteg Kínában élő kínai ellenérzését váltotta ki.

A Weibóra szánt közleményben az áll, hogy a Zara továbbra is az "egy ország, két rendszer" felfogást támogatja, ennél fogva nem áll a sztrájkok és tüntetések mögé. Kedd reggelre a közleményt 170 millióan olvashatták. Az Inditexnek üzleti szempontból nagyon is érthető a reakciója, hiszen több száz boltjuk van Kínában, az övék a Zara mellett többek között a Massimo Dutti és a Bershka. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás