Miklós
5 °C
12 °C

A Zara a kínai vásárlók haragjától tartva határolódott el a hongkongi tüntetőktől

2019.09.03. 14:42 Módosítva: 2019.09.03. 14:43

Közleményben jelentette ki a Zara márkát tulajdonló Inditex, hogy a hongkongi üzleteinek bezárása nem a tüntetőkkel szembeni szolidaritás kifejezését szolgálta – írja a Reuters. 

A spanyol fastfashion cég a kínai közösségi médián futtatta meg az erről szóló üzenetét attól tartva, hogy még a végén megharagszanak a kínai vásárlók. Az ügy előzménye, hogy a hongkongi Ming Pao című újság feltette azt a kérdést, vajon a diáktüntetésekkel kapcsolatos szimpátia áll-e 4 hongkongi üzlet bezárása mögött. A feltételezés heves reakciókat váltott ki a helyi közösségi médiában, és rengeteg Kínában élő kínai ellenérzését váltotta ki.

A Weibóra szánt közleményben az áll, hogy a Zara továbbra is az "egy ország, két rendszer" felfogást támogatja, ennél fogva nem áll a sztrájkok és tüntetések mögé. Kedd reggelre a közleményt 170 millióan olvashatták. Az Inditexnek üzleti szempontból nagyon is érthető a reakciója, hiszen több száz boltjuk van Kínában, az övék a Zara mellett többek között a Massimo Dutti és a Bershka.