Ivó, Milán
EUR 383,78 Ft
USD 365,32 Ft
6 °C
26 °C

Már a Porsche is gyárt elektromos autót

2019.09.04. 14:21 Módosítva: 2019.09.05. 09:49

A Porsche előrukkolt az első elektromos modelljével, írja a Bloomberg. A Volkswagen-csoporthoz tartozó vállalat sportautók gyártásáról közismert, az új típus is ezt a szegmenst erősíti, csak belsőégésű motor helyett elektromosat kapott. 

A modell neve Taycan, és várhatóan 90 ezer dollár körüli áron (közel 27 millió forintért) lesz hozzáférhető. Az elektromos Porsche megjelenése újabb jele annak, hogy a Volkswagen-csoport szeretné felvenni a versenyt az elektromobilitás piacán úttörő Teslával.

Ugyanebbe az irányba mutatott az Audi e-Tron piacra dobása is, amit kifejezetten a Tesla Model X versenytársának szánnak, bár karrierje döcögősen indul, rögtön vissza kellett hívni az első körben kibocsátott kocsikat kigyulladásveszély miatt. A Volkswagen 22 milliárd dolláros beruházást tesz annak érdekében, hogy az összes autószegmensben megjelenjen elektromos meghajtású autókkal. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek