16:00, December 09.
Horvátország 0
Brazília 0
Education City Stadion Negyeddöntő
20:00, December 09.
Hollandia 0
Argentína 0

Csalók próbálják megszerezni a bankkártya-adatainkat a NAV nevében

2019.09.05. 14:54

A napokban ismét több bejelentés érkezett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, miszerint adathalászok kíséreltek megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat – közölte a NAV Facebookján.

A hatóság felhívja a figyelmet, hogy senki ne dőljön be a csalóknak, akik azt használják ki, hogy a NAV manapság már nagyrészt elektronikusan kommunikál ügyfeleivel. A csalók által a NAV nevében írt adó-visszatérítés lehetőségére felhívó elektronikus levelek, SMS-ek hibás nyelvi fordulatokat, tegező megszólítást, értelmezhetetlen szövegrészleteket tartalmaznak, innen könnyen felismerhető, hogy valami stimmel. 

A csaló e-mailek és SMS-ek általában egy linket is tartalmaznak, ami a gyanútlan ügyfelet egy felugró űrlapra vagy honlapra vezeti. Az űrlapon a csalók általában a bankkártyák hátlapján található háromjegyű számot, az úgynevezett CVV/CVC kódot vagy az ügyfélkapus bejelentkezési adatokat kérik. 

A NAV soha, semmilyen körülmények között nem kér bankkártyaadatokat, így ha ilyen felhívást látunk a nevükben, akkor biztosak lehetünk benne, hogy valaki megpróbál átverni minket. 

Ha valaki megadja a bankkártyaadatait, akkor illetéktelenek pénzt emelhetnek le számlájáról.  • Hírek
  • Hírek