Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Jól ment a nyáron Mészáros Lőrinc szállodáinak

2019.09.13. 08:53

Sikeres nyári szezont zárt a legnagyobb magyar belföldi szállodalánc, a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó Hunguest Hotels – írja a Magyar Nemzet. A kormányközeli lapnak a lánc vezetése elmondta, hogy az egységeiben az emelkedő bérek, jobb jövedelmi viszonyok és a Szép-kártya miatt idén dinamikusan nő a magyar vendégektől származó árbevétel.

Hülvely István vezérigazgató szerint a múlt évhez képest közel nyolc százalékkal nőtt idén a lánc nettó árbevétele.

A nyaralási időszakban a tavalyinál többet költöttek a magyar turisták, akik idén az árbevétel 60 százalékát adták, de a külföldi vendégek esetében is sikerült érzékelhetően növelniük az átlagárakat. A vendégek átlagos tartózkodási ideje a belföldiek esetén három éjszaka volt a hotelekben, míg a messzebbről és inkább gyógyüdülési céllal érkező német vendégeknél például a 8-10 éjszaka a jellemző.

A külföldiek többsége a környező országokból érkezik a Hunguest-szállodákba, évek óta Csehország vezeti a listát, megelőzve – sorrendben – Németországot, Romániát, Ausztriát, Szlovákiát, Lengyelországot és Szerbiát.

Hülvely szerint várakozásaiknak megfelelően a Szép-kártya forgalma jelentősen megugrott 2019-ben a cafeteriaelem kedvező adózási szabályai miatt. A Hunguest Hotelsnél az év első nyolc hónapját vizsgálva a tavalyi bázisidőszakhoz képest több mint 30 százalékkal nőttek a kártyákról beváltott összegek.