Shell: Egy külsős fuvarozó cég cserélte össze az üzemanyagokat

2019.09.27. 10:44

A Shell külsős partnere, egy szállító cég cserélte össze az üzemanyagokat a múlt hétvégén, a csere már az üzemanyag felvételekor, a depóban megtörtént; szerdáig több mint 500-an jelezték, hogy rossz üzemanyagot kaptak - ez olvasható Shell honlapján megjelent közleményben.

A fuvarozó cég sofőrje az üzemanyag tankerekbe történő betöltésekor hibásan rögzítette, hogy a tanker mely rekeszébe került benzin és mely rekeszébe dízel, így történhetett meg az, hogy a töltőállomás benzin tartályába dízelt, míg dízel tartályába benzint töltöttek.

A Shell szerint a tévedés csak a Füredi úti benzinkutat érintette, itt a teljes mennyiséget lefejtették, így sem előtte, sem utána más töltőállomásra nem került felcserélt üzemanyag.

Az üzemanyagok cseréjét hétfőn igazolta a hatósági laborvizsgálat. A Shell azt írja, hogy a fuvarozó céggel együtt a teljes szállítási folyamatot áttekinti és a szükséges intézkedéseket megteszi annak érdekében, hogy az ilyen jellegű hibákat kiszűrje. Elrendelték például, hogy egy tankerre különböző üzemanyagokból nem lehet azonos mennyiséget tölteni, mivel így könnyebben kiderülnek a hasonló hibák. Arra kérték egyúttal a fuvarozó partnereket, hogy még jobban ügyeljenek a szabályok betartására, és jelezzék, ha újabb lehetőséget találnak a biztonság erősítésére. Azt is kezdeményezte a cég fuvarozó partnereinél, hogy egyéb lehetőségeket is vizsgáljanak meg, amelyekkel a kiszállítás biztonságosabbá tehető.

A Shell az üzemanyag felcserélése miatti panaszokat kivizsgálja, és megtéríti a jogos igényeket - olvasható a közleményben.  • Tippek
  • Árfolyam