Már megint tízmilliárdos állami projektben bukkan fel egy Mészáros-cég

2019.09.29. 12:18

Mészáros Lőrinc egyik építőipari vállalkozása három másik céggel együtt dolgozhat a tiszai árvízvédelmen 9,8 milliárd forintért – vette észre a Napi.hu.

A feladat a "tiszai árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítése", a közbeszerzést négy cég nyerte: a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a Betonútépítő Zrt., a KE-VÍZ 21 Zrt. valamint a KÖTIVIÉP B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft.

A töltésmagasítást a Felső-Tiszán, a Tivadari híd feletti szakaszon, mintegy 22 kilométer hosszúságban kell elvégezni. A feladat része még a zsilipek átépítése és a gátőr telepek korszerűsítése is. A projektet az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) finanszírozza.

Nem ez az első tiszai árvízvédelmi projekt, amiben Mészárosék tarolnak, a Felső-Tisza országhatárhoz közeli szakaszán árapasztó tározót építhet a Mészáros és Mészáros Kft. egy másik céggel együtt az eredetileg tervezettnél 7 milliárd forinttal drágábban, 25,9 milliárdért.