Hamis gyógyszert és cigit is fogtak a pénzügyőrök

2019.10.03. 09:49

Röszkénél több mint 26 ezer szem gyógyszert találtak a pénzügyőrök csütörtökön, közölte a NAV az MTI-vel.  

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján egy belépésre jelentkező szerb férfinél arra jutottak, hogy szigorított vizsgálattal nézik át őt és a kocsiját. Az autó műanyag tankborítása alatt rengeteg gyógyszernek tűnő anyagot találtak. Pontosan "26 245 szorongásoldóként, nyugtatóként alkalmazott gyógyszer márkajelzésével ellátott tabletta" került elő.

A navosok a több százezer forint értékű gyógyszerszállítmányt lefoglalták, a sofőrt pedig gyógyszerhamisítás miatt feljelenették.

A román határnál cigaretta jött volna

Ártándnál pedig egy francia autóban 3,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak. Ez a kocsi Romániából Franciaországba tartott volna. A Navosok a leírás szerint azonban rájöttek, hogy ezt az autót átalakították, méghozzá csempészésre. Az autó hátsó lökhárítójának két szélén házilag kialakított tároló rekeszből, az átalakított üzemanyag tartályából, valamint a két küszöbből és a műszerfalból 2 400 doboz adózatlan dohány került elő.

A jármű nem a gyári üzemanyagtartályból kapta a benzint, hanem egy külön erre a célra kialakított fémtartályból, amit a gépkocsi alján helyeztek el. A gyári tartályt pedig cigarettával pakolták tele.

A sofőr a dohánytermékek származását nem tudta igazolni. Elmondta, hogy az autót 1500 euróért vitte megbízásból Franciaországba, de az elrejtett cigarettáról nem tudott. A pénzügyőrök a 2 400 doboz, 3,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát, és az átalakított autót is lefoglalták, és adócsalás miatt tettek feljelentést.