A Füredi úti Shell-kúton pórul járt autósok egy részét már kártalanították

2019.10.03. 17:40 Módosítva: 2019.10.03. 23:16

A felcserélt üzemanyagok miatt a Shellhez beérkezett több mint ötszáz bejelentés után már háromszáznál több autótulajdonossal felvették a kapcsolatot a biztosítási szakértők, és megkezdődtek a kifizetések is, írja az MTI a cég tájékoztatása alapján.

A Shell ügyfélszolgálata és megbízott biztosítási szakértői folyamatosan dolgozzák fel a Füredi úti töltőállomáson az üzemanyag-keveredés miatti bejelentéseket. A vállalat munkatársai a hétvégén is dolgoztak, hogy a múlt héten még feldolgozatlanul maradt ügyeket mielőbb rendezni tudják.

Szeptember 20-án a budapesti Füredi úti Shell töltőállomáson reggel hétkor a 95-ös benzin és dízel üzemanyagok kiszállításakor a külsős fuvarozócég a gázolaj helyett benzint, a benzin helyett pedig gázolajat töltött a benzinkút föld alatti tartályába, ezért az ott vásárlók nem megfelelő üzemanyagot tankoltak.

Szeptember 21-én délután érkeztek vásárlói bejelentések azoktól, akik 95-ös benzint tankoltak, ezután a Füredi úti benzinkúton a 95-ös benzin eladását leállították. A  gázolajjal kapcsolatban szeptember 22-én délután jelentkezett panasszal az első dízel üzemű gépjárművet használó vásárló, ezért a dízel értékesítését is megszüntették.

shll
Fotó: GoogleMaps

A tévedés csak a Füredi úti benzinkutat érintette, itt a teljes mennyiséget lefejtették, így sem előtte, sem utána más töltőállomásra nem került felcserélt üzemanyag.

A csere már az üzemanyag felvételekor, a depóban megtörtént, a fuvarozó cég sofőrje az üzemanyag tankerekbe történő betöltésekor hibásan rögzítette, hogy a tanker mely rekeszébe került benzin és mely rekeszébe dízel üzemanyag, így következhetett be az, hogy a töltőállomás benzin tartályába dízelt, míg dízel tartályába benzint fejtettek az azokban lévő aktuális készletre.

A szeptember 20-i szállításkor a Shell megbízásának megfelelően ráadásul azonos mennyiségű benzint és dízelt szállítottak ki a töltőállomásra. Az eltérő mennyiségű benzin és dízel esetén a hiba akár betöltéskor, akár lefejtéskor könnyebben azonosítható lett volna.

A Shell a fuvarozó céggel együtt a teljes szállítási folyamatot áttekinti, és a szükséges intézkedéseket megteszi annak érdekében, hogy az ilyen jellegű hibákat kiszűrje. Elrendelték például, hogy egy tankerre különböző üzemanyagokból nem lehet azonos mennyiséget tölteni, mivel így könnyebben kiderülnek a hasonló hibák. A Shell korábban jelezte, 

az üzemanyag felcserélése miatti panaszokat kivizsgálja, és megtéríti a jogos igényeket.  • Hírek
  • Hírek