Négyszer drágább ajánlattal győzött egy győri pályázaton a Borkai-szexhajó egyik vendége

2019.10.08. 14:41

A vesztes ajánlatnál négyszer drágábban, 896 millió forintért nyerte el két évvel ezelőtt a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál étkeztetési feladatait a Diákolimpia 2017 Kft. Győr város pályázatán. A cég vezetője és tulajdonosa az a Szabó Ervin, aki feltűnik a Borkai-féle hajós buli legújabb videóján. A másik induló a pályázaton 229 millió forintért vállalta volna az étkeztetés feladatát, ajánlatát azonban érvénytelennek nyilvánították. Minderről még 2017-ben írtunk itt az Indexen.

A Diákolimpia 2017 Kft. eredeti árajánlata még 1,196 milliárdról szólt, de a város le tudta alkudni – miután a nyertes ismét átfésülte az ajánlatát, talált benne 300 millió forintnyi „felesleget” –, így Győr városa végül nem az ötször drágább ajánlatot fogadta el, hanem csak a négyszer drágábbat. Akkor úgy kalkuláltunk, hogy ha a legnagyobb elképzelhető adagszámot vesszük is alapul, akkor is 3584 forintra jött ki egy egység étel, ami a közétkeztetés árait ismerve meglehetősen magasnak mondható.

Borkai Zsolt Győr polgármestere megérkezik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángjával a péri repülőtérre 2017. május 24-én
Borkai Zsolt Győr polgármestere megérkezik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángjával a péri repülőtérre 2017. május 24-én
Fotó: Kovács Tamás

(A Diákolimpia 2017 Kft. akkor még három cég konzorciuma volt, köztük a Szabó Ervin-féle Pálffy 2003 nevű cég tulajdona, ma már kizárólag a Pálffy 2003 a tulajdonos. 2017-ben 237 milliós adózott eredményt értek el, Szabóék százmillió feletti osztalékot ki is szedtek a cégből.)

Bár a győri polgármesteri hivatal illetékes vezetője akkor az Indexnek azt hangsúlyozta, hogy az étlap összeállításánál szigorú előírásokat és a sportolók számára előírt speciális étrendet is figyelembe kellett venni, az árkülönbözőségére vonatkozóan nem tudott választ adni. Ahogyan nem nyilatkoztak lapunknak akkor a pályázók sem.

Azt, hogy a győztes céget tulajdonló, helyi éttermes vállalkozó Szabó Ervin és a polgármester Borkai Zsolt közti jó viszony befolyásolta a döntést, természetesen nem állíthatjuk, de az, hogy a várostól különös körülmények között pénzt nyerő helyi vállalkozó egy a polgármesterrel közös, szűk körű szexbulin bukkan fel, mindenképpen figyelemre méltó.

A kiterjedt céghálóval rendelkező, műanyag zacskók gyártásban is utazó Szabó Ervin és Borkai között egyébként nem csak ez a közös kapcsolat. Ahogyan arról a Válasz Online is beszámolt, Szabó Borkai Zsolt Petra nevű lányának adta el néhány éve a lovászpatonai székhelyű Királysarok Vendéglátó és Szolgáltató Kft.-t. A társaság hivatalos kézbesítési címe máig megegyezik Szabó éttermének központi elérhetőségével.